نویسنده: Abrishami

0

واژگان ایرانی کشت و کار

پیشینه واژگان ایرانی «کشت‌وکار» (جستاری از تاریخ کشاورزی ایران) پیشینة پیدایی کشت‌وکار بررسي آثار باستاني، پيش از تاريخ، که در محدودة فلات ايران کشف شده، نشان مي‌دهد كه پيش از مهاجرت آرياها، در حدود...

0

زندگی‌نامه دکتر ابریشمی

گفت‌وگو با استاد محمدحسن ابریشمی پژوهشگر در باب تاریخ کشاورزی ایران     زندگی‌نامه تهران 25 آذر 1392 (با اصلاحاتی در 2 خرداد 1398) ***   یادداشت  شادروان ایرج افشار درباره کتاب زعفران از...

0

اَنگُ ؟ در «اَنگُدان»، «اَنگُژَد» و «اَنگُبين»اَن؟ در «اَنبار»، «انبان»، «اَنبُر» و «اَنبُوي»

پژوهشی از دکتر محمدحسن ابریشمی بدان لحاظ كه مباحث و موضوعات مربوط به تاريخ كشاورزي ايران در حيطة علاقه و كار تحقيقي نگارنده قرار دارد، گه‌گاه، طي سال‌هايي بدان مي‌انديشيده‌ام كه آيا كلمة اَن...

0

پسته در آثار عطار

    پنجشنبه یکم آذر 1397– 14 ربیع الاول 1440ـ 22 نوامبر 2018ـ شماره 27153 پسته در آثار عطار دكتر محمد حسن ابريشمي   مقدمه: مقاله حاضر، با موضوع پسته در آثار منظوم فريدالدين محمدعطار...

0

جایگاه تاریخی و فرهنگی زعفران دکتر محمدحسن ابریشمی – بخش چهارم

به نوشته طبری موی سر خلیفه سوم انبوه بود و او «ریش خود را زرد می‌کرد».۴۵ امام محمد غزالی (وفات ۵۰۵ق) نیز شرح مفصلی درباره محاسن و رنگ‌کردن آن و خضاب دارد: «در محاسن...

0

جایگاه تاریخی و فرهنگی زعفران دکتر محمدحسن ابریشمی – بخش سوم

۹ـ رنگهای گیاهی در رنگ جامه‌های زرد و…‏ برخی شواهد و مستندات حکایت از آن دارد که از زعفران و برخی رنگهای گیاهی دیگر در رنگرزی انواع الیاف طبیعی، و نیز به عنوان خضاب...

0

جایگاه تاریخی و فرهنگی زعفران دکتر محمدحسن ابریشمی – بخش دوم

۵ ـ عطر زعفران‌آلود کعبه‏ طبری در وقایع سال ۱۶۰ هجری، به اقدام مهدی عباسی (خلافت: ۱۵۸ـ ۱۶۹) در تعویض جامه کعبه و سبب آن پرداخته و از جمله نوشته است:‏ «‏… در این...